top of page
  • Forfatterens bildeLiv Håker

Visste du at du er 100% ansvarlig for ditt liv?


Det er ditt valg om du hele tiden kommer opp med unnskyldninger til hvorfor du ikke gjør det du hadde planlagt, eller at livet ditt ble slik og slik.

Hardt og brutalt føles det kanskje når du leser dette, og at er du ikke er enig.


Kanskje vil du heller skylde på hendelser i barndommen, ungdomstiden, eller fordi mine foreldre var slik og slik, eller sjefen er håpløs, eller kjæresten min og jeg ikke har det bra sammen, fordi han...........etc.


Eller om du bestemmer deg for å endre din livsstil, og blant annet gå ned i vekt, trene, spise sunnere, men akk det gikk ikke denne gangen heller, konseptet ble for vanskelig eller for dyrt, likte ikke maten.......Hm kanskje en unnskyldning fordi du var ikke villig til å endre deg, så er det lettere å skylde på alt det andre.

Det er så lettvint og mest vanlig og skylde på andre, enn å endre seg selv.

Om noe velger å slenge "dritt" til deg, da kan du vel da enten å bli lei deg, eller tenke det er han som er en dritt.


Rawdah modellen som hadde en tøff oppvekst, hun ble mobbet for sin hijab og klesstil, og følte det var som at hennes identitet ble mobbet.

Det ga motsatt effekt av det de ønsket, for hun ble sikker i seg selv, at hun skulle aldri ta hijaben av ute. Det gjorde henne også sterkere som person, hun tok ansvar for sitt liv.


En annen tøff historie jeg har lyst å dele, er om en kvinne som ble misbrukt fra hun var liten, pluss mobbeoffer, hun bestemte seg for at når hun ble gammel nok så skulle hun flytte fra denne lille byen.

Derfor bestemte hun seg for å ta på seg diverse jobber som barnepass o.l, sparte nok penger til allerede som 14 åring å flytte derfra.

17 år gammel flyttet hun til USA, jobbet tok utdannelse, hadde høy arbeidsmoral, som hun tok med videre i livet, og som i dag har ført til stor suksess i hennes egen business.

Hun tok ansvar for å endre livet, i stedet for å synes synd på seg selv, og blaime alle andre.

Om dette vonde ikke hatt skjedd, hadde hun kanskje fortsatt å bo der, og aldri opplevd det fantastiske livet hun lever i dag.


Så vit at du er ikke "fortapt" om tøffe ting skjer deg i livets skole, det finnes en positiv løsning om du tar ansvar.


Du kan ikke velge hvordan andre reagerer når livet skjer, men det definerer deg hvordan du selv reagerer.


Å ta ansvar er å ta kontroll.


Alt skjer i livet fordi du tok først tok et valg, og gjorde deg selv ansvarlig, og ikke "blaimet" andre når det ikke gikk slik du ønsket.


Et til eksempel er:

Du elsker å gi av deg selv og din kunnskap, fordi da blir dine medmennesker så takknemlig og det gir deg en god følelse.

Du gir og gir og gir, og tilslutt dukker kanskje følelsen av å føle seg utnyttet inne i hodet ditt, og kanskje litt dumsnill!


Da er det vårt ansvar å sette grenser for å beskytte oss, i stedet for å bli irritert og synes synd på deg selv, så tenk heller:

Hei her har det sklidd ut litt, jeg må tillate meg å være litt egoistisk, ta vare på meg selv og mitt eget behov, og ikke føle jeg har tidstyver i livet mitt.


Gå i løsnings orientert modus, juster deg om du føler deg utnyttet.

Lær deg å sette grenser, du er sjefen i ditt liv, selvfølgelig snill, men ikke dumsnill.

Slutt å klage, det er en negativ energi å være i, som tapper deg.


Da beveger du deg fra å være et offer til å bli din egen bestevenn.
46 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page